صفر تا صد طراحی داخلی معماری
طراحی داخلی به دلایل بسیار زیادی از مهمترین مباحثی هستش که باید هر معمار آن را بلد باشد، زیرا دانش طراحی داخلی سبب این میشود که شما فضاهای کارآمد و مفیدی را طراحی کنید و همچنین این باعث میشود تجربه کاربر از آن فضا بهتر شود و همچنین موجب مدیریت منابع میشود که باعثمصرف بهینه از فضا و انرژی در حین بهره برداری میشود.
به همین خاطر ما در این مقاله اشاره دقیقی به طراحی داخلی کرده ایم و شما را با این دانش آشنا میکنیم.
فهرست مطالب
-
هوش مصنوعی آکادمی کدخدا: من ربات تخصصی آکادمی کدخدا اینجام تا به سوالات شما پاسخ بدم
تعریف طراحی داخلی معماری
طراحی داخلی معماری، علمی هستش که با به کارگیری اصول فنی و مهندسی و هنری سبب میشود تا اجزای داخلی ساختمان را برای کاربران و ساکنین بهینه سازی کند و همچنین از نظر بصری نیز به ساختمان ما زیبایی ببخشد. به همین خاطر طراحی داخلی معماری را میتوان به عنوان یک دانش مهم برای معماران نام ببریم زیرا هرچند یک ساختمان در کل فرآیند ساخت خود به بهترین شکل پیش برود اما میتواند با یک طراحی داخلی نادرست تمام زحمات عوامل ساخت را هدر داد.
انواع سبک طراحی داخلی معماری
در ادامه به شما انواع سبک های طراحی داخلی را با یک توضیح مختصر نام برده ایم اما برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص آن سبک میتوانید به دیگر مقالات سایت که برایتان قرار میدهیم مراجعه کنید تا اطلاعات دقیقی از جزئیات آن سبک طراحی بدست آوریید.
1-سبک کلاسیک:
طراحی داخلی معماری به سبک کلاسیک به دلیل الهام گرفتن از زمان قدیم مانند زمان رنسانس، نئو کلاسیک و باروک دارای جزئیات بسیار زیادی میباشد که در مقاله زیر به طور کامل برای شما تشریح کرده ایم.
2-سبک مدرن و معاصر:
سبک مدرن در طراحی داخلی یکی از سبک هایی میباشد که بر خلاف سبک کلاسیک از جزئیات کمتری برخوردار میباشد و عموماً از خطوط ساده و اشکال هندسی و شکسته تشکیل شده است.
3- سبک اسکاندیناوی:
سبک اسکاندیناوری در طراحی داخلی نیز مانند سبک مدرن از جزئیات کمی برخوردار میباشد با این تفاوت که تمرکز در این سبک بیشتر بر روی استفاده از چوب میباشد.
4- سبک روستیک:
سبک روستیک چیست؟ این سبک بیشتر از معماری روستایی و معماری سنتی الهام گرفته و یکی از شاخصه های اصلی آن استفاده از مصالح طبیعی مانند چوب است.
5- سبک هنری:
این سبک بیشتر تمرکز بر هنر و نقاشی هنری دارد و معمولاً از عناصر هنری و نقاشی ها در فضاهای داخلی استفاده میشود.
6- سبک انتقالی یا ترنزیشنال:
در این سبک عموماً از دوره های مختلف باستان با معاصر برای طراحی کمک گرفته میشود. عملاً این سبک میتواند در هر کشوری با توجه به فرهنگ و قدمت آن کشور متفاوت باشد زیرا ترکیبی از سنت و معاصر همان کشور است.
7- سبک بیوفیلیک:
این سبک طراحی با ادغام طبیعت و فضاهای داخلی شکل میگیرد و ارتباط نزدیکی با فضاهای سبز و محیط زیست دارد.
همچنین سبک های دیگری مانند هندسی، صنعتی، های تک و… وجود دارد که استفاده از هرکدام بستگی به نیاز کارفرما و شرابط دارد و شما باید با توجه به شرابط و خواسته های کارفرما بتوانید از سبک مورد نیاز در طراحی خود بهره بگیرید.
مراحل طراحی داخلی معماری
1-تحلیل نیازها و هدف ها:
در این مرحله شما به عنوان یک طراح وظیفه دارید تا نیازهای کارفرما را پیدا و درک کنید و در ادامه برای رفع آن ها چاره ای بیاندیشید و یک کانسپت برای اهداف خود طراحی کنید تا بتوانید بهترین پاسخ را برای نیازهای کارفرما مطابق شرابط پروژه پیدا کنید.
2-طراحی کلی:
در این مرحله شما با توجه به این که درک عمیقی به نیازهای کارفرما و شرایط پروژه پیدا کرده اید باید یک طراحی کلی از کانسپت خود انجام دهید تا بتوانید ارتباط فضاها با یکدیگر و دسترسی ها را انتخاب و متریال های مصرفی مناسب هر فضا را در طراحی خود به کارفرما به طور کلی نشان دهید.
3-طراحی با جزئیات:
در این مرحله شما باید به طور دقیق ابعاد و اندازه و متریال مصرفی را نشان دهید. برای مثال در این مرحله انتخاب رنگ کف پوش و پرده و… مناسب میتواند فضایی کاربر پسند با ارزش افزوده را خلق کند.
4-مدیریت پروژه و اجرا:
با توجه به نوع قرارداد شما باید در این مرحله نظارت کامل بر اجرای طرح خود داشته باشید و همچنین با مدیریت بودجه بتوانید با مبلغ بودجه در نظر گرفته شده پروژه را به بهترین نحو به اتمام برسانید.
مهارت های مورد نیاز برای طراحی داخلی معماری
برای یک طراحی داخلی معماری ایده آل شما نیاز به ترکیبی از مهارت های فنی و هنری و ارتباطی دارید که در ادامه شرح میدهیم:
1-خلاقیت:
خلاقیت برای ایجاد یک فضای ایده آل و یک نوآوری در طراحی بسیار کاربردی است که شما میتوانید خلاقیت را به صورت اکتسابی با تحلیل و بررسی دقیق پروژه های موفق و مختلف بدست آورید.
2-تسلط بر نرم افزارهای طراحی:
قطعاً این روزها طراحی به صورت دستی در بازار تقاضا ندارد زیرا به علاوه بر این که سرعت کم تری در ارائه طرح وجود دارد بلکه سبب کاهش دقت در ارائه طرح مشود. بنابراین شما باید به نرم افزارهایی مانند AutoCad , Revit , 3Ds Max , Vray , Sketch Up و .. تسلط پیدا کنید.
3-شناخت متریال وتجهیزات:
علاوه بر آشنایی با انواع متریال ها و تجهیزات و مبلمان شما باید بدانید که هر متریال برای کدام فضا مناسب است و همچنین ترکیب های رنگی را به خوبی بدانید.
4-ارتباطات و مهارت های اجتماعی:
شما با افزایش توانایی خود در ایجاد یک ارتباط موثر با کارفرما و تیم طراحی یا اجرا میتوانید علاوه بر آسان تر کردن کار خود، کارهای بعدی را نیز به راحتی بگیرید.
5-مدیریت پروژه:
علاوه بر آشنایی با انواع متریال ها و تجهیزات و مبلمان شما باید بدانید که هر متریال برای کدام فضا مناسب است و همچنین ترکیب های رنگی را به خوبی بدانید.
دیدگاهتان را بنویسید