انواع تاسیسات گرمایشی { از چه سیستمی کجا استفاده کنیم؟ }
سیستمهای سرمایشی و گرمایشی به جهت ایجاد و حفظ شرایط مطلوب زیستی، در محیطهای مسکونی، اداری و تجاری اهمیت شایانی دارند. سیستم گرمایشی بخشی از مجموعه تأسیسات گرمایش، سرمایش و تهویه هوا به حساب میآید. بخشهای گوناگونی از موتورخانه و پکیج تا رادیاتورها، بخاری، شومنیه، فنکویلها و… به صورت مرکزی یا توزیعی، سهمی در گرمایش محیط اطراف ما دارند. در این مقاله با انواع تاسیسات گرمایشی، مقایسه سیستمهای گرمایشی با یکدیگر و مزایا و معایب هر یک و سیستمهایی که به صورت همزمان عمل سرمایش و گرمایش را انجام میدهند آشنا میشوید.
فهرست مطالب
انواع تاسیسات گرمایشی
سیستمهای گرمایشی با توجه به نحوه تولید گرما به دو دسته مرکزی و تک واحدی تقسیم میشوند که در ادامه به ویژگیهای هر یک خواهیم پرداخت.
1.تاسیسات گرمایشی مرکزی
در تاسیسات گرمایشی مرکزی، مولد گرما در قسمت بیرون از فضای تهویهشونده و یا واحد آپارتمانی قرار میگیرد (مولد گرما در موتورخانه و یا روی پشت بام نصب میشود). از انواع سیستمهای گرمایش مرکزی میتوان به دیگ بخار، انواع چیلر، دیگ آب گرم، رادیاتور و … اشاره کرد. همانطور که از نامش نیز پیداست، تاسیسات گرمایش مرکزی با تولید آب گرم در حجم بالا، به تمام واحدها به صورت همزمان گرما میرسانند.
مزایا و معایب سیستم گرمایش مرکزی
از مزایای تاسیسات گرمایش مرکزی میتوان به این اشاره کرد که به دلیل ذخیره آب گرم شده در مخزن مرکزی حتی در صورت قطعی برق، آب و یا گاز، همچنان میتوان به آب گرم دسترسی داشت.
عدم امکان تقسیم عادلانه هزینهها بر حسب مصرف هر واحد، به دلیل وجود یک سیستم مرکزی برای تمامی ساکنین، از معایب این تاسیسات گرمایشی محسوب میشود.
2.موتورخانه
زمانی که از تاسیسات گرمایش مرکزی صحبت میکنیم اولین گزینهای که به ذهن میرسد موتورخانه است. البته موتورخانه وظیفه تامین آب گرم را دارد که پس از تولید، وارد یک مخزن عایق شده و سپس به سیستمهای پخش کننده گرما میرسد؛ آب گرم از این طریق وارد سیستمهای گرمایشی هر واحد (رادیاتور و…) میشود. این تاسیسات گرمایشی از اجزایی شامل: دیگ، مشعل، منبع انبساط، پمپ سیرکولاتور و مبدلهای حرارتی و بویلر تشکیل شده است.
مزایا و معایب موتورخانه
با توجه به اینکه موتورخانه جزو تاسیسات گرمایشی مرکزی است بنابراین مزایایی چون اشغال فضای کم، ایمنی بالا، گرمایش مناسب و یکنواخت در تمام ساختمان، بهرهوری مناسب و عمر مفید بالادارد و همانطور که پیشتر اشاره شد در صورت قطعی آب، برق و یا گاز همچنان آب گرم در دسترس است.
از معایب این سیستم میتوان به این موارد اشاره کرد که به تعبیه فضایی در پارکینگ یا زیرزمین نیاز است تا این تاسیسات گرمایشی در آنجا قرار گیرد؛ همچنین به دلیل اینکه موتورخانه یک سیستم کرمایشی مرکزی است امکان تقسیم هزینهها بر حسب مصرف هر واحد وجود ندارد.
3.تاسیسات گرمایش تک واحدی/پراکنده/بستهای
تاسیسات گرمایشی تک واحدی که به نامهای سیستم گرمایشی پراکنده و سیستم گرمایشی بستهای نیز شناخته میشود، برای گرم کردن هر واحد به صورت مجزا طراحی شده است. پکیج، شومینه، بخاری و… از نمونههای تاسیسات گرمایشی تک واحدی هستند.
مزایا و معایب تاسیسات گرمایشی تک واحدی
یکی از بزرگترین معایب این تاسیسات این است که به طور لحظهای آب گرم تولید میکند و در صورت قطع شدن اب برق یا گاز دسترسی ساکنین به اب گرم و سیستم گرمایشی قطع میشود و دیگر دسترسی ندارند اما از طرفی بدلیل اینکه هر واحد سیستم گرمایش مختص خودش را دارد تقسیم هزینه به درستی و عادلانه بین واحد ها صورت میگیرد.
از طرفی این سیستم بدلیل جدا بودن هر واحد از دیگری و مستقل بودنش ؛ در ابعاد بزرگ معمولا هزینه و مصرف بالاتری نسبت به سیستم مرکزی به همراه دارد.
4.سیستم گرمایشی پکیج
سیستم گرمایشی پکیج از خانواده تاسیسات گرمایشی تک واحدی به شمار میرود که حکم یک موتورخانه کوچک را در هر واحد دارد. پکیجها را میتوان به صورت دیواری یا زمینی، با توجه به فضای خالی موجود (پکیجهای دیواری فضای کمتری را اشغال نموده و در آشپزخانه نیز قابل نصب است)،خریداری نمود؛ البته در صورت نیاز میتوان هر دو نوع پکیج دیواری و پکیج زمینی را در یک واحد نصب کرد.
سیستم گرمایشی پکیج مانند سیستم گرمایشی موتورخانه وظیفه تولید آب گرم را دارد که آن را به سیستمهای پخش کننده گرما میرساند و آب گرم مصرفی هر واحد را نیز تامین میکند. شروع کار پکیج زمانی است که آب مصرفی از داخل آن عبور کرده و سنسور فشار آب فعال شود، بدین ترتیب مشعل جرقه میزند و مبدل حرارتی را گرم میکند. اجزای سیستم گرمایشی پکیج شامل: برد کنترل، سنسور آب گرم یا ترمیستور، ترموستات حد و شیر سه طرفه میشود.
مزایا و معایب سیستم گرمایشی پکیج
سیستم گرمایشی پکیج به دلیل مزایایی چون تنظیم دما به صورت مستقل در هر واحد، امکان پرداخت هزینه بر حسب میزان مصرف، بهرهوری بالا، ایمنی بالا به دلیل وجود سنسورهای هشداردهنده و هزینه تعمیر و نگهداری پایین نسبت به موتورخانه، طرفداران بسیاری دارد.البته در کنار مزایای فوق معایبی نیز دارد مانند اینکه بخشی از فضای کابینت یا بالکن به احداث پکیج اختصاص مییابد و همچنین سیستم گرمایشی پکیج آب را به صورت لحظهای گرم میکند و بنابراین در صورت قطعی برق آب گرم نیز قطع میشود.
مقایسه سیستمهای گرمایشی
در این بخش به مقایسه سیستمهای گرمایشی ساختمان اعم از بخاری، یونیت هیتر، VRF، GHP، اسپیلت، رادیاتور قرنیزی، گرمایش از کف، گرمایش از سقف و… و همچنین مزایا و معایب هر یک پرداخته خواهد شد تا بتوانید بهترین انتخاب را برای سیستم گرمایشی منزل یا محل کار خود داشته باشید.
1.سیستم گرمایشی بخاری
بخاری سیستم گرمایشی قدیمی و آشنایی است که به صورت تک واحدی و با استفاده از گاز یا برق، گرما تولید شده را تا شعاع محدودی پخش میکند. معمولا نیاز به تعمیر خاصی ندارد و اگر هم خراب شود هزینه تعمیر آن بسیار پایین است.
مزایا و معایب سیستم گرمایشی بخاری
بخاری سیستم گرمایشیای کم هزینه و ارزان، با نصب ساده و هزینه تعمیر و نگهداری پایین است اما باید توجه داشت که در صورت نصب نامناسب لوله خروجی دود بخاری، ساکنین در معرض خطر گازگرفتگی قرار میگیرند. از سایر دلایلی که در انتخاب بخاری به عنوان سیستم گرمایشی تعلل صورت میگیرد سیاه شدن سقف و دیوار است.
2.سیستم گرمایشی شومینه
شاید بتوان گفت قدیمیترین نوع سیستمهای گرمایشی، شومینه است که از اصلیترین منابع گرمابخشی به منازل بوده است و سیستم سادهای نیز برای تولید گرما دارد:سوختن چوب یا گاز داخل شومینه موجب تولید حرارت میشود و دود حاصل از آن از طریق دودکش خارج میشود. با گذر زمان و طراحی سیستمهای گرمایشی با مصرف انرژی کمتر، تولید گرمای بیشتر، جایگزینی منبع سوختی و به تبع حذف اثرات دود بر دیوارهها، شومینه به عنصری زینتی بدل شد که در صورت طراحی مناسب میتواند توجه را به سمت خود جلب کند؛ البته امروزه بیشتر از شومینههای گازی و یا برقی استفاده میشود. شومینه یکی از عناصری است که میتواند به عنوان فوکال پوینت در طراحی داخلی ایفای نقش کند.
مزایا و معایب سیستم گرمایشی شومینه
دلنشینی، چشمنوازی و القای احساس آرامش جزو مهمترین دلایلی است که شومنیه را به عنوان سیستم گرمایشی انتخاب میکنند. البته در صورت استفاده از شومینه به حالت اصلی و سنتی خود (تولید گرما به وسیله احتراق چوب یا گاز) دود بسیار بالای آن (در حالت شومینه گازی کمتر است) به داخل محیط منتقل میشود و همچنین از طرفی دیگر بسیار برای کودکان خطرناک است چرا که آتش بطور مستقیم میسوزد.
3.سیستم گرمایش از کف
سیستم گرمایش از کف، سیستم گرمابخشی است که نیازمند یک سیستم اولیه تولید آب گرم(پکیج یا موتورخانه) میباشد. این سیستم گرمایشی، روش نسبتا جدیدی برای گرمکردن محیط داخل ساختمان است و میتوان آن را جزو بهترین سیستم گرمایشی منازل به شمار آورد. در کف هر طبقه، لولههای چند لایه در زیر کفپوش کار گذاشته میشود که با عبور آب گرم از این لولهها، ساختمان گرم میشود و دیگر نیازی به شوفاژ، بخاری و… نیست.
با توجه به این ویژگی که گرما همواره به سمت بالا حرکت میکند، سیستم گرمایش از کف از این ویژگی استفاده کرده و بهینهترین راندمان گرمایشی را دارد. لولهکشی سیستم گرمایش از کف انواع مختلفی داشته که با توجه به متراژ واحد و محل قرارگیری بازشوها (دربها و پنجرهها) و البته مهارت نصاب انتخاب میشود.
مزایا و معایب سیستم گرمایش از کف
این سیستم مزایایی چون برطرف کردن مشکل سرمای واحدهای طبقه اول، عدم اشغال فضا، توزیع یکنواخت گرما، صرفهجویی در مصرف انرژی،نداشتن معایبی چون رنگ گرفتن دیوارههای پشت شوفاز و بخاری، ایمنی بالا و … دارد که جزو سیستمهای گرمایشی مطلوب به شمار میرود.
از معایب سیستم گرمایش از کف میتوان به هزینه راهاندازی بالا، تعمیر دشوار (به دلیل قرارگیری لولهها در کف، در هنگام بروز شنتی، مجبور به تخریب کفسازی میشویم) و امکان ایجاد پوسیدگی در فرش و موکت اشاره نمود.
4.سیستم گرمایش از قرنیز
سیستم گرمایش از قرنیز یا رادیاتور قرنیزی یکی دیگر از تأسیسات گرمایشی لوکس است. رادیاتور قرنیزی علاوه بر موتورخانه و پکیج، با آبگرمکن خورشیدی نیز میتواند با راندمان بالا کار کند. این سیستم گرمایشی به صورت قرنیزهایی به هم پیوسته از دور تا دور خانه عبور میکند و دارای 2 حالت است در برخی تنها لولههای آب گرم جریان دارد اما در برخی دیگر علاوه بر لولهها یکسری رادیاتورهای کوچک مقیاس هم وجود دارد که در مورد دوم گرمایش بیشتری ایجاد میشود.
مزایا و معایب سیستم گرمایش از قرنیز
سیستم گرمایش از قرنیز مزایایی چون: برطرف کردن مشکل اشغال فضای زیاد توسط شوفاژ و بخاری، صرفهجویی در مصرف انرژی، کاهش لولهکشی تاسیسات گرمایشی، انتقال گرما از پایینترین سطح (استفاده از ویژگی بالاروندگی گرما)، سرعت گرم کردن بالا، ارائه در طرحها و رنگهای مختلف و … را برای خریداران خود دارد؛ از طرفی از معایب این سیستم گرمایشی میتوان به گرم کردن دیوارهای بیرونی بیشتر از دیوارهای درونی، محدود کردن محل قرارگیری وسایل، هزینه بالای مدل الکتریکی آن و … اشاره نمود.
5.سیستم گرمایش از سقف
سیستم گرمایش از سقف یکی دیگر از روشهای گرمابخشی نوین است که به آن گرمکننده تابشی نیز میگویند. اولین نوع سیستم گرمایش از سقف گرما را از طریق لولهکشی مستقیم ایجاد مینمود که به دلیل ناکارآمدی، این سیستم گرمایشی کنار گذاشته شده و در ورژنهای جدید از طریق امواج مادون قرمز گرما تابیده و منتقل میشود. سیستم گرمایش از سقف به کمک پنلهای نصب شده در سقف و سیستمی که گرمای حاصل از اشعههای مادون قرمز را به محیط بازتاب میکند، گرما را پخش مینماید.
مزایا و معایب سیستم گرمایش از سقف
سیستم گرمایش از سقف ویژگیهایی مانند کنترل مسیر گرما، گرمابخشی یکنواخت و سرعت گرم کردن بالا را دارد اما اصلیترین عیب این سیستم گرمایشی هدر رفت گرما به دلیل ویژگی بالاروندگی آن است.
سیستم گرمایشی اسپیلت
اسپلیت یک وسیله دوکاره است که هم جزو سیستمهای گرمایشی و هم از خانواده سیستمهای سرمایشی به شمار میرود و به همین سبب طرفداران بسیاری دارد. سیستم گرمایشی اسپیلت نیز مانند سیستم گرمایش از کف، نیازمند یکی از تاسیسات گرمایشی (پکیج یا موتورخانه) است؛ گرمای حاصل از وجود آب گرم در اسپیلت توسط فن به محیط منتقل میشود.
انواع سیستم گرمایشی اسپیلت
هیت پمپ و کویل آبگرم دو نوع تجهیزاتی هستند که در اسپیلت مسئولیت تولید گرما را دارند، سیستم گرمایشی اسپیلت با توجه به اینکه با کدام یکی از وسایل گفته شده کار میکند دستهبندی میشود.
1.سیستم گرمایشی اسپیلت با هیت پمپ
گرمایش دستگاه با هیت پمپ (یا پمپ حرارتی) بدین صورت است که کمپرسور با افزایش دما و فشار مبرد، گرما تولید میکند و مبرد گرم شده با عبور از مبدل حرارتی نصب شده در یونیت داخلی، حرارت را به محیط منتقل مینماید. این فرآیند دقیقا برعکس سیکل سرمایشی اسپیلت است که میتوانید با مطالعه مقاله “آشنایی با سیستمهای سرمایشی” با آن آشنا شوید.
2.سیستم گرمایشی اسپیلت با کویل آب گرم
گزینه کم مصرفتر از هیت پمپ سیستم گرمایشی اسپیلت از طریق کویل آب گرم است که گرمابخشی از طریق حرکت آب گرم درون لولههای کویل و انتقال حرارت به واسطه فن به محیط اتفاق میافتد.
سیستم گرمایشی یونیت هیتر
از سیستم گرمایشی یونیت هیتر برای گرم کردن سالنهای بزرگ و کارخانهها استفاده میشود؛ دلیل استفاده از این وسیله برای فضاهای بزرگ با سقف بلند وجود فنهای حرارتی است که قدرت گرمایشی بالاتری نسبت به رادیاتورها دارند. یونیت هیترها در انواع دیواری، سقفی و صنعتی در بازار موجود هستند تا بتوانید مطابق با فضای موجود انتخابتان را انجام دهید.
باید توجه داشته باشید که زمانی که تاسیسات گرمایشی موتورخانه موجود باشد میتوان از سیستم گرمایشی یونیت هیتر استفاده نمود تا آب گرم مورد نیاز برای کویلها به درستی تامین شود. فن حرارت حاصل از آب گرم موجود در کویل ها را از روی یک منبع حرارتی عبور میدهد و سپس به محیط میرساند. پرتاب باد در یونیت هیتر ها متناسب با ظرفیت این دستگاه و قدرت موتور می باشد.
ویژگیهای یونیت هیتر
- گرمایش سریع محیط
- قابلیت نصب به صورت افقی و عمودی
- توزیع هوای گرم به صورت گسترده در محیط
- مجهز به کویل های آب گرم یا بخار
- حجم کم در مدل های سقفی و دیواری و عدم اشغال زیاد فضا
- قدرت حرارتی بالا
- مجهز به فن آکسیال جهت انتقال هوا از پشت دستگاه و عبور آن از میان کویل ها و انتقال هوای گرم به محیط پیرامون یونیت هیتر
- مجهز به الکتروموتورهای تک دور یا دو دور که وظیفه به حرکت در آوردن فن را بر عهده دارند
- مجهز به پرههای انتقال دهنده هوا
- مجهز به ترموستات جهت کنترل دمای محیط
- ظاهری مکعبی شکل از جنس ورق فولادی
سیستمهای گرمایشی و سرمایشی
1.سیستم چیلر
چیلرها هم مانند اسپیلت دو منظوره هستند؛ هم به عنوان سیستم سرمایشی و هم گرمایشی میتوان از آنها استفاده کرد. البته معمولاً از چیلرها برای فضاهایی با متراژ بالای ۱۵۰ متر استفاده میشود.
مزایای سیستم چیلر
از مزایای چیلرها این است که میتوان در هر اتاق یک فن کویل قرار داد و آن را به چیلر مرکزی که در تراس، حیاط و یا پشت بام نصب شده، متصل کرده و دمای هر یک از اتاقها را به صورت جداگانه تنظیم کرد، همچنین چیلرها نسبت به کولر گازی مصرف برق کمتری داشته و هوا را پیش از خروج تصفیه میکند.
2.سیستم GHP
سیستم GHP نیز یکی از سیستمهای جدید است که نیازی به کانالکشی هوا نداشته و یونیتهای داخلی با لولهکشی به یونیتهای خارجی متصل میشوند. از GHP هم برای محیطهای مسکونی و هم صنعتی میتوان استفاده نمود و مانند سیستمهای اسپیلت و چیلر، میتواند هم جزو خانواده سیستمهای سرمایشی و هم سیستمهای گرمایشی قرار گیرد؛ البته ویژگی منحصر به فردش آن است که میتواند گرمایش و سرمایش را به صورت همزمان و یکپارچه، به واسطه یونیتهای داخلی مجزا که البته از یک یونیت خارجی سر چشمه میگیرند، فراهم کند. عملکرد سیستم گرمایشی GHP بر اساس سیکل تبرید تراکمی و موتور احتراق داخلی گازسوز صورت میگیرد.
مزایای سیستم گرمایشی GHP
- در یک محیط، به صورت همزمان، عمل گرمایش و سرمایش را انجام میدهد
- جایگزین مناسبی برای پکیج، رادیاتور، چیلر و … است
- با هر نوع شرایط آب و هوایی سازگاری دارد
- آرام و بی سر و صداست و لرزش ندارد
- در درون ساختمان فضایی اشغال نمیکند
- پخش حرارت یکنواختی دارد
- در رده سیستمهای تهویه هوشمند قرار میگیرد
- قابلیت کنترل از راه دور به وسیله اینترنت را داراست
- به سیستم عیبیاب خودکار مجهز است.
3. سیستم VRF
سیستمهای VRF (Variable Refrigerant Flow) به معنای “جریان متغیر سیال” در پنلهای داخلی سیستم اسپلیت اشاره دارد و یکی از سیستمهای پیشرفته HVAC هستند که اولین بار در سال 1982 توسط شرکت ژاپنی دایکین معرفی شد. سیستمهای VRF یکی از مدرنترین و در عین حال حساسترین سیستمهای تهویه مطبوع هستند که امکان سرمایش و گرمایش را به طور همزمان، درست مانند GHP، برای ساختمان فراهم میکنند. از VRF در ساختمانهای بزرگ اداری، تجاری و هتلها استفاده میشود.
عملکرد این نوع دستگاهها (به طور کلی عملکرد یک اسپلیت مرکزی) شباهت زیادی به چیلرهای تراکمی دارد. در این نوع سیستم تهویه گاز مبرد انرژی گرمایی را بین یونیت داخلی و خارجی جابجا میکند و به فن کویل منتقل میشود. این فرایند باعث میشود در زمستان، گرمایش و در تابستان، سرمایش داشته باشیم. پیش از این فرایند گاز مبرد در کمپرسور فشرده شده و با افزایش دما و فشار آن وارد کندانسور میشود. پس از ورود مبرد به کندانسور، دمای آن کاهش یافته و گرمای آن به محیط منتقل میشود؛ طی این فرایند گاز مبرد به مایع تبدیل میشود. حال مبرد مایع باید وارد شیر انبساط شود تا با کاهش فشار آن به پنل نصب شده در داخل ساختمان برسد و فرایند خنک سازی را انجام دهد. این مبرد مایع، گرمای محیط را گرفته و تبخیر میشود. با تبدیل شدن مبرد از مایع به گاز، دوباره به کمپرسور برگشته و این فرایند تکرار میشود تا فضای داخل خنک شود و بدین ترتیب میتوان از VRF به عنوان یک سیستم سرمایشی استفاده نمود؛ برعکس این فرآیند برای زمانی است که VRF وظیفه گرمایش محیط را بر عهده دارد رخ میدهد.
مزایا و معایب سیستم گرمایشی VRF
مزایا
- مصرف برق پایین به دلیل کنترل دقیق بار
- برنامهپذیر بودن
- کم بودن فضای مورد نیاز برای نصب
- امکان اتصال به سیستم هوشمند ساختمان
- کارکرد بدون لرزش و با حداقل تولید صدا
- نصب بدون نیاز به موتورخانه
- مجهز به سیستم عیبیابی اتوماتیک
- تنوع در پنلهای داخلی که میتوان متناسب با طراحی فضا از آنها استفاده کرد
- قابل استفاده در شرایط آب و هوایی مختلف
- کنترل دمای هر فضا به صورت مستقل
- سازگاری با محیط زیست
معایب
- گران بودن
- گرمایش ضعیف برای مناطق سردسیر
- عدم امکان استفاده برای ساختمانهای بلند و برجها
- دشوار بودن نشت یابی
- تخصصی و هزینه بر بودن سرویس و نگهداری یا تعمیرات
4.سیستم اکونوپک
اکونوپک یک نوع از جدیدترین سیستمهای سرمایشی و گرمایشی است که می تواند به عنوان بهترین سیستم گرمایش و سرمایش در اماکن بزرگ مانند سوله صنعتی و ورزشی که فضای بزرگی دارند، انتخاب شود. اکونوپک به موتورخانه نیازی ندارد و تمام تجهیزات سرمایشی و گرمایشی مورد نیاز در آن جاسازی می شود و به همین دلیل که خرید آن صرفه اقتصادی دارد به نام اکونوپک یا پک اقتصادی شناخته شده است. اکونوپک در حالت گرمادهی با سوخت گاز طبیعی و در حالت سرمادهی به دو روش سرمادهی تبخیری یا چیلری کار می کند.
هواساز (Air Handling Unit)
دستگاه هواساز ، دستگاهی برای فیلتر نمودن ، تنظیم دما ، تنظیم رطوبت ، کنترل سرعت ، جهت و توزیع هوای ورودی به ساختمان ، آپارتمان ، سوله صنعتی و یا هر نوع ساختمان دیگری است و به همین خاطر از نظر کاربرد به انواع هواساز ساختمانی (نوع آپارتمانی یا همان هواساز خانگی و غیره) و نیز هواساز صنعتی دسته بندی می شود. سیستم هواساز به همراه دستگاه های سرمایشی مانند چیلر ، دستگاه های گرمایشی مانند بویلر و یا دستگاه های سرمایشی گرمایشی مورد استفاده قرار می گیرد زیرا هواساز دستگاه تولید کننده حرارت و برودت نیست بلکه فقط دستگاه توزیع کننده هوای سرد و گرم است. به این مفهوم که آب در دستگاه چیلر ، سرد و در دستگاه بویلر ، گرم شده و با پمپ به کویل های (لوله های مسی فین دار) هواساز پمپاژ می شود. سپس مطابق شکل زیر با استفاده از یک فن ، هوای تازه از اطراف کویل ها (لوله های مسی فین دار) دمیده شده و در اثر برخورد هوا با سطح سرد یا داغ کویل ها، هوا خنک یا گرم می شود. عمل فیلتر نمودن هوا معمولا قبل از کویل ها انجام می شود تا علاوه بر ایجاد هوای پاک از تجمع ذرات معلق و رسوب روی کویل ها جلوگیری شود.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
10 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مطالب بسیار جامع و مفیدی ارائه شده است. آیا امکان دارد مقایسهای بین انواع سیستم گرمایش و سرمایش ساختمان در شهرهای سردسیر داشته باشید؟
سیستم گرمایش از کف چگونه بر کیفیت عایقکاری تأثیر میگذارد؟ آیا محدودیتهایی در استفاده از انواع سیستم گرمایشی در ساختمان های قدیمی وجود دارد؟
با توجه به توضیحات، آیا سیستمهای گرمایشی و سرمایشی مرکزی برای کاهش هزینهها مقرونبهصرفهتر هستند یا سیستمهای مجزا؟ مهمترین معیار برای انتخاب چیست؟
اطلاعات بسیار جامع و در عین حال تفصیلی ارائه دادهاید. آیا فهرستی از هزینههای نصب و نگهداری انواع سیستمهای گرمایش و سرمایش ساختمان وجود دارد؟
متن شما جامع و پر از اطلاعات مفید است. چطور میتوان انواع سیستم گرمایش و سرمایش را با معیارهای زیستمحیطی سازگار کرد؟
آیا سیستم گرمایش از کف نیاز به نگهداری و تعمیرات خاصی دارد که در سایر انواع سیستم های گرمایشی نادیده گرفته شود؟ چگونه میتوان هزینهها را کاهش داد؟
این مقاله بسیار خواندنی بود، لطفاً درباره انواع سیستم های گرمایشی مناسب برای مناطق گرمسیری توضیح دهید. آیا سیستم پکیج در چنین مناطقی کاربرد دارد؟
آیا میتوانید منابع مناسبی برای نحوه نگهداری و بهینهسازی کارکرد سیستمهای گرمایشی مدرن ارائه دهید؟ هزینههای اجرایی چقدر است؟
آیا انواع سیستم گرمایش و سرمایش برای تمامی مناطق جغرافیایی پیشنهاد میشود یا باید با توجه به شرایط آبوهوایی محلی انتخاب شوند؟
بسیار آموزنده و مفید بود. آیا در بین انواع سیستمهای گرمایشی و سرمایشی ساختمان که معرفی کردید، سیستم خاصی هست که برای آپارتمان بهتر باشد؟